Pulputusta ja hapatusta

Todella maukas herukkapiirakka

maidoton, makea

Herukat, varsinkin pakastemustaherukat, ovat itselleni hieman hankala marja koska ne ovat niin kovin kirpsakoita. Saan niistä itseäni miellyttävän lopputuloksen lähinnä osana jotain leivonnaista joten päätin kokeilla piirakkaa.

Tiedätkö sen tunteen kun joskus leipomus onnistuu yli odotusten ja lopputuloksen hyvänmakuisuus yllättää itse leipojankin? Tämän reseptin kanssa kävi juuri niin ja vielä kreivin aikaan eli anopin tullessa kahvittelemaan. Piirakka varmasti toimisi myös muilla marjoilla mutta kirpeillä herukoilla tästä tuli kivan raikas. Mitäpä sitä sen enempää analysoimaan, tässä todella maukkaan ja kaikin puolin oikein hyvän herukkapiirakan resepti:

Maidoton herukkapiirakka

2 kananmunaa
2 dl sokeria
1 dl oliiviöljyä, itse tykkään käyttää ekstraneitsytoliiviöljyä
2,5 dl vehnäjauhoa ja/tai täysjyvävehnäjauhoa (yhteensä)
1 tl leivinjauhetta
1 pieni pakastusrasiallinen mustaherukoita
1 pieni pakastusrasiallinen punaherukoita
1 rkl perunajauhoa
1 rkl vaniljasokeria
200 gramman purkki kermaviilin tyyppistä kaura-asiaa, esimerkiksi tätä

Vatkaa yksi kananmuna kulhossa. Vatkaa mukaan puolet sokerista ja sen jälkeen oliiviöljy. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja sekoita jauho-leivinjauheseos varovasti nostellen taikinaan. Voitele piirakkavuoka öljyllä ja painele taikina sen reunoille ja pohjalle.

Kippaa herukat siivilään (voivat olla vielä jäisiä) ja sekoita niihin perunajauho. Levitä herukat piirakkapohjalle. Sekoita toiset puolet sokerista, vaniljasokeri, kauravalmiste ja toinen kananmuna keskenään ja kippaa seos marjojen päälle. Paista uunissa 200 asteessa alatasolla noin 30 minuuttia.

Kahvipöytä jossa marjapiirakka, oliivipeltileipää ja ruusuja maljakossa.

Piirakka luonnollisessa ympäristössään kahvipöydässä.

08.02.2025

Lisää reseptejä:

  • hapanjuuri (9)
  • maidoton (22)
  • makea (11)
  • suolainen (11)
  • vauvoille (5)
  • vegaaninen (15)
←Edellinen: Mehevä hapanjuuripeltileipä
Seuraava: Naan-leivän ystävän läpykkäleivät→

Kommentit

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Pulputusta ja hapatusta

Leivontaa ja ruoanlaittoa hapanjuurella ja ilman


  • Instagram
  • Facebook
  • Sähköposti



1..,,.,.,.

×
Evästeet
Tämä sivusto käyttää evästeitä. Asetuksista voit valita tarkemmin, minkälaiset evästeet haluat sallia. Tutustu evästekäytäntöömme
Asetukset Kiellä kaikki Salli kaikki
Evästeet
Valitse minkälaiset evästeet haluat sallia. Valintasi tallennetaan 30 päiväksi. Tutustu evästekäytäntöömme
  • Välttämättömät
    Nämä evästeet eivät ole valinnaisia. Niitä tarvitaan, jotta sivusto voi toimia.
  • Tilastotiedot
    Voidaksemme parantaa sivuston toiminnallisuutta ja rakennetta sen perusteella kuinka sitä käytetään.
  • Kokemus
    Jotta sivustomme toimisi mahdollisimman hyvin vierailusi aikana. Jos et salli näitä evästeitä, osa toiminnallisuudesta ei tule olemaan käytettävissäsi sivustolla.
  • Markkinointi
    Jos jaat huomiosi ja toimesi sivustollamme, on todennäköisempää että näet sinulle räätälöityjä sisältöjä ja tarjouksia.
Tallenna Kiellä kaikki Salli kaikki