Herukat, varsinkin pakastemustaherukat, ovat itselleni hieman hankala marja koska ne ovat niin kovin kirpsakoita. Saan niistä itseäni miellyttävän lopputuloksen lähinnä osana jotain leivonnaista joten päätin kokeilla piirakkaa.
Tiedätkö sen tunteen kun joskus leipomus onnistuu yli odotusten ja lopputuloksen hyvänmakuisuus yllättää itse leipojankin? Tämän reseptin kanssa kävi juuri niin ja vielä kreivin aikaan eli anopin tullessa kahvittelemaan. Piirakka varmasti toimisi myös muilla marjoilla mutta kirpeillä herukoilla tästä tuli kivan raikas. Mitäpä sitä sen enempää analysoimaan, tässä todella maukkaan ja kaikin puolin oikein hyvän herukkapiirakan resepti:
Maidoton herukkapiirakka
2 kananmunaa
2 dl sokeria
1 dl oliiviöljyä, itse tykkään käyttää ekstraneitsytoliiviöljyä
2,5 dl vehnäjauhoa ja/tai täysjyvävehnäjauhoa (yhteensä)
1 tl leivinjauhetta
1 pieni pakastusrasiallinen mustaherukoita
1 pieni pakastusrasiallinen punaherukoita
1 rkl perunajauhoa
1 rkl vaniljasokeria
200 gramman purkki kermaviilin tyyppistä kaura-asiaa, esimerkiksi tätä
Vatkaa yksi kananmuna kulhossa. Vatkaa mukaan puolet sokerista ja sen jälkeen oliiviöljy. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja sekoita jauho-leivinjauheseos varovasti nostellen taikinaan. Voitele piirakkavuoka öljyllä ja painele taikina sen reunoille ja pohjalle.
Kippaa herukat siivilään (voivat olla vielä jäisiä) ja sekoita niihin perunajauho. Levitä herukat piirakkapohjalle. Sekoita toiset puolet sokerista, vaniljasokeri, kauravalmiste ja toinen kananmuna keskenään ja kippaa seos marjojen päälle. Paista uunissa 200 asteessa alatasolla noin 30 minuuttia.

Piirakka luonnollisessa ympäristössään kahvipöydässä.
Vastaa