Tämä resepti on hieman oldie but goldie -osastoa ja toki hyvin yksinkertainen. Resepti on kuitenkin monesti pelastanut tilanteen kun olen jostain kohtalon oikusta päätynyt ison lehtikaalinipun omistajaksi ja en tietenkään henno haaskata ruokaa. Lehtikaalisipsejä voi maustaa maun mukaan mutta ne ovat oikein maukkaita myös pelkän suolan ja öljyn kanssa tehtyinä. Ne ovat oikeasti helppoja, hyviä ja terveellisiä joten oikein kelpo reseptihän tämä loppujen lopuksi on.
Lehtikaalisipsit
lehtikaalia
oliiviöljyä, itse tykkään käyttää ekstraneitsytoliiviöljyä
suolaa
Huuhtele lehtikaali, revi irti ja heitä pois lehtien paksut keskiruodit ja revi lehdet sipsin kokoisiksi paloiksi. Sekoita lehdet, oliiviöljy ja suola. Paista lehtiä joko väljästi aseteltuna lautasella mikrossa puoli minuuttia kerrallaan kunnes ne ovat rapeita tai uunissa leivinpaperin päällä 225 asteessa mielellään kiertoilmalla noin 6 minuuttia.

Nakkasin uuniin näiden kaveriksi pinjansiemeniä ja ne olivat oikein kiva lisä.
Vastaa