Lopetetun Juurella leivottu -blogin omenakakkuohjetta kyseltiin Hapanjuurileipurit-ryhmässä. Satuin löytämään tuon ohjeen Wayback Machinella, ja pakkohan sitä oli itsekin kokeilla. Täytyy sanoa että erittäin murea ja maukas kakku kyllä syntyy!
Tämä resepti on kuitenkin luonnollisesti oma versioni koska aina pitää vähän sovellella ja muunnella. Söimme kakkua sisareni syntymäpäivän kunniaksi ja jopa terveella skeptisyydellä leipomuksiini suhtautuvat perheenjäsenenikin tykkäsivät.
Maidoton hapanjuuriomenakakku
1,5 dl aktiivista ja ruokittua hapanjuurta
0,6 dl + 3 rkl oliiviöljyä, itse tykkään käyttää ekstraneitsytoliiviöljyä
1 kananmuna
2,5 dl täysjyvävehnäjauhoja
1,5 dl + 0,75 dl fariinisokeria
1 tl ruokasoodaa
1 + 1 tl kanelia
2 Granny Smith -omenaa
0,75 dl rouhittuja saksanpähkinöitä
0,75 dl kaurahiutaleita
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Sekoita ruokasooda ja 1 tl kanelia vehnäjauhoihin. Kuori omenat ja pilko pieniksi paloiksi. Voitele öljyllä noin 20 cm halkaisijaltaan oleva kakkuvuoka.
Sekoita kulhossa 1,5 dl fariinisokeria, hapanjuuri, 0,6 dl oliiviöljyä ja kananmuna. Lisää omenasilppu ja vehnäjauhoseos. Sekoita ja kaada kakkuvuokaan.
Sekoita toisessa kulhossa saksanpähkinät, kaurahiutaleet, 1 tl kanelia, 0,75 dl fariinisokeria ja 3 rkl oliiviöljyä. Levitä seos kakkuvuoassa olevan kakkutaikinan päälle.
Paista 200 asteessa uunin alatasolla noin 38 minuuttia.

Tämä kakku paistui aavistuksen liian tummaksi, ensi kerralla paistan hieman vähemmän.
Vastaa