Pulputusta ja hapatusta

Juurella leivottu omenakakku

hapanjuuri, maidoton, makea

Lopetetun Juurella leivottu -blogin omenakakkuohjetta kyseltiin Hapanjuurileipurit-ryhmässä. Satuin löytämään tuon ohjeen Wayback Machinella, ja pakkohan sitä oli itsekin kokeilla. Täytyy sanoa että erittäin murea ja maukas kakku kyllä syntyy!

Tämä resepti on kuitenkin luonnollisesti oma versioni koska aina pitää vähän sovellella ja muunnella. Söimme kakkua sisareni syntymäpäivän kunniaksi ja jopa terveella skeptisyydellä leipomuksiini suhtautuvat perheenjäsenenikin tykkäsivät.

Maidoton hapanjuuriomenakakku

1,5 dl aktiivista ja ruokittua hapanjuurta
0,6 dl + 3 rkl oliiviöljyä, itse tykkään käyttää ekstraneitsytoliiviöljyä
1 kananmuna
2,5 dl täysjyvävehnäjauhoja
1,5 dl + 0,75 dl fariinisokeria
1 tl ruokasoodaa
1 + 1 tl kanelia
2 Granny Smith -omenaa
0,75 dl rouhittuja saksanpähkinöitä
0,75 dl kaurahiutaleita

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Sekoita ruokasooda ja 1 tl kanelia vehnäjauhoihin. Kuori omenat ja pilko pieniksi paloiksi. Voitele öljyllä noin 20 cm halkaisijaltaan oleva kakkuvuoka.

Sekoita kulhossa 1,5 dl fariinisokeria, hapanjuuri, 0,6 dl oliiviöljyä ja kananmuna. Lisää omenasilppu ja vehnäjauhoseos. Sekoita ja kaada kakkuvuokaan.

Sekoita toisessa kulhossa saksanpähkinät, kaurahiutaleet, 1 tl kanelia, 0,75 dl fariinisokeria ja 3 rkl oliiviöljyä. Levitä seos kakkuvuoassa olevan kakkutaikinan päälle.

Paista 200 asteessa uunin alatasolla noin 38 minuuttia.

Omenakuivakakku pöydällä valkoisella lautasella.

Tämä kakku paistui aavistuksen liian tummaksi, ensi kerralla paistan hieman vähemmän.

01.04.2025

Lisää reseptejä:

  • hapanjuuri (9)
  • maidoton (22)
  • makea (11)
  • suolainen (11)
  • vauvoille (5)
  • vegaaninen (15)
←Edellinen: Lehtikaalisipsit
Seuraava: Pienten lasten pehmokeksit→

Kommentit

Vastaus

  1. 20.04.2025
    Kätevän emännän papupata – Pulputusta ja hapatusta

    […] hapanjuurisämpylöitä, joita vieraat erityisesti kehuivat, Eleplantin kanssa ja jälkiruoaksi juurella leivottua omenakakkua sekä […]

    Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Pulputusta ja hapatusta

Leivontaa ja ruoanlaittoa hapanjuurella ja ilman


  • Instagram
  • Facebook
  • Sähköposti



1..,,.,.,.

×
Evästeet
Tämä sivusto käyttää evästeitä. Asetuksista voit valita tarkemmin, minkälaiset evästeet haluat sallia. Tutustu evästekäytäntöömme
Asetukset Kiellä kaikki Salli kaikki
Evästeet
Valitse minkälaiset evästeet haluat sallia. Valintasi tallennetaan 30 päiväksi. Tutustu evästekäytäntöömme
  • Välttämättömät
    Nämä evästeet eivät ole valinnaisia. Niitä tarvitaan, jotta sivusto voi toimia.
  • Tilastotiedot
    Voidaksemme parantaa sivuston toiminnallisuutta ja rakennetta sen perusteella kuinka sitä käytetään.
  • Kokemus
    Jotta sivustomme toimisi mahdollisimman hyvin vierailusi aikana. Jos et salli näitä evästeitä, osa toiminnallisuudesta ei tule olemaan käytettävissäsi sivustolla.
  • Markkinointi
    Jos jaat huomiosi ja toimesi sivustollamme, on todennäköisempää että näet sinulle räätälöityjä sisältöjä ja tarjouksia.
Tallenna Kiellä kaikki Salli kaikki