Pulputusta ja hapatusta

Taaperomuffinssit

hapanjuuri, maidoton, makea, suolainen, vauvoille

Taaperoiden ruokkiminen on ikuisuushaaste. Ruoan pitäisi olla terveellisehköä, sokeritonta ja ainakin alle yksivuotiaille suolatonta ja lisäksi se pitäisi saada ilman isompaa taistelua pikkuihmisen vatsaan. Myös helppo mukaanotettavuus ja se, että nälän iskiessä evään saa nopeasti lapsoselle ovat tärkeitä ominaisuuksia. Itse olen huomannut että ruoka maistuu pikkukaverille helpommin kun sen voi ottaa omaan käteen ja syödä itse, vahva itsenäinen taapero kun ei yleensä halua että äiti tai isä syöttää ja omassa kädessä olevasta lusikasta eväät päätyvät helposti lattialle.

Tämä muffinssiresepti täyttää nuo yllä olevat kriteerit, on kätevä ja täytettä vaihtelemalla sen saa muokattua lapsosen kulloiseenkin mieltymykseen. Hyviä täytteitä ovat esimerkiksi kypsennetty lohi, juustoraaste (jolloin toki lopputulos ei enää ole maidoton), rusinat, pienessä vesimäärässä liotetut ja muussatut kuivatut luumut tai taatelit, porkkanaraaste, marjat, pilkotut tai soseutetut hedelmät… Myös leivonnassa käytettyä viljaa voi vaihdella, reseptissä mainitut kaurahiutaleet sopivat mainiosti mutta muffinssit voi tehdä myös mistä vain jauhoista tai osan jauhoista voi korvata vaikka leseellä. Jauhomuodossa olevaa viljaa käyttäisin hieman vähemmän kuin isompina kappaleina olevaa sellaista kuten hiutaleita tai leseitä. Hapanjuuren valmistamisessa yli jäävän hapanjuuren alun voi myös käyttää tähän taikinaan, silloin jauhojen määrää kannattaa säätää näppituntumalla.

Kauneimmat pyöreät muffinssit saa muffinssipannulla. Tiskiä säästääkseni tykkään käyttää lisäksi muffinssivuokia. Joko muffinssipannu tai -vuoat riittävät leivontaan kuitenkin oikein hyvin.

Taaperomuffinssit

esimerkiksi 2-3 dl täytettä
3 dl kaurahiutaleita tai 2,5 dl jauhoa, esimerkiksi ruis- tai täysjyvävehnäjauhoa
1 dl tai enemmän hapanjuurta (tai 1 tl leivinjauhetta, tällöin ei tarvita kohotusta)
2 kananmunaa
0,5 dl oliiviöljyä, itse tykkään käyttää ekstraneitsytoliiviöljyä

Sekoita kaikki aineet keskenään kulhossa. Peitä kulho tuorekelmulla ja nosta jääkaappiin kohoamaan yön yli.

Lusikoi taikina muffinssivuokiin ja/tai -pannuun. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 20 minuuttia.

Muffinsseja muffinssivuoassa pöydällä.

Näissä muffinsseissa on hapanjuuriprosessin kolmannen päivän hapanjuuren alkua ja rusinoita.

16.02.2025

Lisää reseptejä:

  • hapanjuuri (9)
  • maidoton (22)
  • makea (11)
  • suolainen (11)
  • vauvoille (5)
  • vegaaninen (15)
←Edellinen: Naan-leivän ystävän läpykkäleivät
Seuraava: Helppo ja hellä tee-se-itse puhdistusbalmi→

Kommentit

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Pulputusta ja hapatusta

Leivontaa ja ruoanlaittoa hapanjuurella ja ilman


  • Instagram
  • Facebook
  • Sähköposti



1..,,.,.,.

×
Evästeet
Tämä sivusto käyttää evästeitä. Asetuksista voit valita tarkemmin, minkälaiset evästeet haluat sallia. Tutustu evästekäytäntöömme
Asetukset Kiellä kaikki Salli kaikki
Evästeet
Valitse minkälaiset evästeet haluat sallia. Valintasi tallennetaan 30 päiväksi. Tutustu evästekäytäntöömme
  • Välttämättömät
    Nämä evästeet eivät ole valinnaisia. Niitä tarvitaan, jotta sivusto voi toimia.
  • Tilastotiedot
    Voidaksemme parantaa sivuston toiminnallisuutta ja rakennetta sen perusteella kuinka sitä käytetään.
  • Kokemus
    Jotta sivustomme toimisi mahdollisimman hyvin vierailusi aikana. Jos et salli näitä evästeitä, osa toiminnallisuudesta ei tule olemaan käytettävissäsi sivustolla.
  • Markkinointi
    Jos jaat huomiosi ja toimesi sivustollamme, on todennäköisempää että näet sinulle räätälöityjä sisältöjä ja tarjouksia.
Tallenna Kiellä kaikki Salli kaikki