Seesaminsiemeniä tuppaa jäämään kaappiin pyörimään, niitä kun myydään isossa pussissa ja käytetään yleensä vain vähän kerrallaan. Tällä reseptillä niistä saa helposti pyöräytettyä maukkaita suolaisia keksejä. Keksit sopivat sellaisinaan kahvipöytään tai vaikka palasina salaatin päälle.
Omasta kokemuksesta sellainen neuvo että jos uunissa olevien keksien päällä näkyy vaahtoa, älä säikähdä vaan ota keksit silti uunista kun paistoaika on kulunut. Vaahto laskeutuu nimittäin uunista ottamisen jälkeen. Itse veikkaan että näkemäni vaahto oli kananmunaa. Se näytti kieltämättä oudolta mutta keksit olivat silti hyviä (ja vaahdottomia) uunista ottamisen jälkeen.
Näitä keksejä voi maustaa oman maun mukaan. Vaikka jeera sopisi varmasti hyvin tai chili ja/tai valkosipuli.
Seesaminsiemenkeksit
3 dl seesaminsiemeniä
0,5 dl oliiviöljyä, itse tykkään käyttää ekstraneitsytoliiviöljyä
1 dl kaurahiutaleita
2 rkl perunajauhoa tai maissitärkkelystä
3 munaa
0,5 tl suolaa
Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita joukkoon öljy ja kananmuna. Levitä ohueksi levyksi leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja piirrä voiveitsellä levyyn keksien ääriviivat. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa puoli tuntia. Leikkaa keksit ääriviivoja pitkin heti paistamisen jälkeen kuumina.

Voit leikata seesaminsiemenkeksit haluamaasi muotoon, tässä suorakaiteen muotoisina.
Vastaa