Pulputusta ja hapatusta

Vegaaninen bostonkakku

maidoton, makea, vegaaninen

Työstän parhaillaan helppojen ja vegaanisten hapanjuurikorvapuustien reseptiä, tästä lisää jos jossain vaiheessa onnistuu. Rakas aviomieheni on seurannut tätä projektiani (pulliin) pettyneenä ja epäuskoisena ja jopa vienosti kysellyt osaanko ylipäätään leipoa pullaa!?!! Ettäs kehtaa! Avio-onnen ja leipojanmaineeni säilyttämiseksi pyöräytin hänelle bostonkakun ihan hiivalla.

Käytän tässä reseptissä Eleplanttia joka on muuten aivan mahtavaa mutta liian suolaista. Siksi jatkoin sitä oliiviöljyllä ja en lisännyt taikinaan suolaa. Taikinaan voisi myös ripata kardemummaa mutta en löytänyt sitä joten leivoin ilman.

Pullan leipominenhan on simppeliä, pääasia ettei hiivaa tapa liian lämpimällä nesteellä ja että antaa leipomusten rauhassa kohota. High key vihaan kaulitsemista joten en kaulinnut tätä taikinaa ja se ei haitannut leipomista yhtään. Jos itse haluat kaulita niin kyllä taikinan niinkin levyksi tietysti saa.

Vegaaninen bostonkakku

1,25 dl kaurajuomaa
puoli pussia kuivahiivaa (tai neljäsosa tuorehiivapalasta)
0,5 dl + 0,4 dl sokeria
noin 4 dl vehnäjauhoa
2 rkl + 3 rkl Eleplanttia tai Eleplanttia
2 rkl oliiviöljyä, itse tykkään käyttää ekstraneitsytoliiviöljyä
1 rkl kanelia

Lämmitä kaurajuoma hieman kättä lämpimämmäksi esimerkiksi mikrossa ja sulata hiiva siihen. Lisää sokeri ja sekoita. Aloita jauhojen lisääminen ensin sekoittaen, sitten vaivaten. Kun olet lisännyt noin 75 % jauhoista, sulata 2 rkl Eleplanttia ja sekoita siihen oliiviöljy. Lisää rasvaseos taikinaan ja jatka vaivaamista. Lisää loputkin jauhot ja vaivaa taikinaa niin kauan kuin jaksat, mielellään jopa 10 minuuttia. Peitä taikinakulho leivinliinalla. Nosta loppu Eleplant erilliseen kippoon huoneenlämpöön. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa noin 45 minuuttia.

Sekoita erillisessä kipossa kaneli, 0,4 dl sokeria ja pehmennyt Eleplant. Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Ripottele vehnäjauhoa pöydälle tai leivinpaperille ja painele taikina kylmällä vedellä kastetuilla sormilla levyksi. Levitä kaneli-sokeri-rasvaseos levylle, kääri levy rullalle ja leikkaa korvapuusteiksi. Nostele korvapuustit kohoamisvälit niiden väliin jättäen leivinpaperilla vuorattuun noin 20 cm halkaisijaltaan olevaan kakkuvuokaan. Anna kakun kohota leivinliinan alla lämpimässä paikassa noin puoli tuntia. Paista 200 asteessa uunin alatasolla noin 30 minuuttia niin, että suojaat kakun pinnan noin 10 minuutin kohdalla foliolla ettei pinta kärähdä.

Pala bostonkakkua pöydällä valkoisella lautasella.

Todellakin osaan leipoa pullaa.

06.04.2025

Lisää reseptejä:

  • hapanjuuri (9)
  • maidoton (22)
  • makea (11)
  • suolainen (11)
  • vauvoille (5)
  • vegaaninen (15)
←Edellinen: Pienten lasten pehmokeksit
Seuraava: Kaikkea kivaa perunamuusista→

Kommentit

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Pulputusta ja hapatusta

Leivontaa ja ruoanlaittoa hapanjuurella ja ilman


  • Instagram
  • Facebook
  • Sähköposti



1..,,.,.,.

×
Evästeet
Tämä sivusto käyttää evästeitä. Asetuksista voit valita tarkemmin, minkälaiset evästeet haluat sallia. Tutustu evästekäytäntöömme
Asetukset Kiellä kaikki Salli kaikki
Evästeet
Valitse minkälaiset evästeet haluat sallia. Valintasi tallennetaan 30 päiväksi. Tutustu evästekäytäntöömme
  • Välttämättömät
    Nämä evästeet eivät ole valinnaisia. Niitä tarvitaan, jotta sivusto voi toimia.
  • Tilastotiedot
    Voidaksemme parantaa sivuston toiminnallisuutta ja rakennetta sen perusteella kuinka sitä käytetään.
  • Kokemus
    Jotta sivustomme toimisi mahdollisimman hyvin vierailusi aikana. Jos et salli näitä evästeitä, osa toiminnallisuudesta ei tule olemaan käytettävissäsi sivustolla.
  • Markkinointi
    Jos jaat huomiosi ja toimesi sivustollamme, on todennäköisempää että näet sinulle räätälöityjä sisältöjä ja tarjouksia.
Tallenna Kiellä kaikki Salli kaikki