Pulputusta ja hapatusta

Kaikkea kivaa perunamuusista

maidoton, makea, vauvoille

Rakas aviopuolisoni tekee todella hyvää perunamuusia jonka hän maustaa timjamilla. Rakas aviopuolisoni myös käyttää perunamuusiinsa aina kaksi kiloa perunoita, joten välillä uhkaa syntyä tilanne jossa osa muusista jää jääkaappiin pyörimään. Meillä oli myös paketti parasta ennen -päiväänsä lähestyviä kananmunia joten ei muuta kuin tuumasta toimeen ja pyöräytin parit peruna-asiat joista varsinkin pannari maistui jopa taaperolle (toisin kuin perunamuusi).

Perunapannarista tuli yllättävän hyvää pelkän tomusokerin kanssa, toki hillon ja muiden tykötarpeiden kanssa olisi varmaan vielä parempaa. Kun taikinan tekee perunamuusista ei sitä tarvitse turvottaa joten pannari on kätevä ja nopeatekoinen herkku. Tomusokerin saa levitettyä pannarin päälle tasaisesti ja ilman paakkuja teesihdillä. Siinä saa samalla kivan pienen haltiatarkummihetken koska ripotteluliike muistuttaa kovasti taikasauvan heiluttelua.

Peruna-omenamuffinssit ovat miedon makuisia ja itse ajattelin ne lapsille. Jos syöjissä ei ole alle 1-vuotiaita niin muffinsseihin voisi ripauttaa kanelia ja jos oikein hövelillä tuulella on niin pari ruokalusikallista tavallista tai vaniljasokeria. Käyttäisin Granny Smith -omenoita jos niitä on, minusta ne ovat parhaimman makuisia leivontaan.

Makea perunapannukakku

puoli litraa jämäkkää perunamuusia ja 2 dl kaurajuomaa tai 7 dl löysää perunamuusia
4 kananmunaa
0,5 dl sokeria
ripaus suolaa
1 rkl perunajauhoa
0,5 dl oliiviöljyä, itse tykkään käyttää ekstraneitsytoliiviöljyä
1 rkl tomusokeria

Sekoita perunamuusi kauramaitoon. Sekoita sokeri, suola ja perunajauho toisiinsa. Sekoita kaikki muut aineet paitsi tomusokeri keskenään, kaada taikina leivinpaperilla päällystetylle pellille ja paista uunin keskitasolla 190 asteessa 25 minuuttia. Kippaa tomusokeri teesihtiin ja ripottele teesihdillä hieman jäätyneen pannukakun päälle.

Peruna-omenamuffinssit

puoli litraa jämäkkää perunamuusia
1 tl leivinjauhetta
2 kananmunaa
0,5 dl oliiviöljyä, itse tykkään käyttää ekstraneitsytoliiviöljyä
2 pientä omenaa

Kuori omenat ja pilko pieniksi paloiksi. Sekoita kaikki ainekset keskenään, lusikoi muffinssivuokiin tai -pannuun ja paista 200 asteessa uunin keskitasolla 20 minuuttia. Säilytä jääkaapissa.

Tomusokerilla ripoteltu perunapannukakun pala ja kaksi muffinssia pöydällä mustalla lautasella.

Jämäperunamuusista on moneksi.

08.04.2025

Lisää reseptejä:

  • hapanjuuri (9)
  • maidoton (22)
  • makea (11)
  • suolainen (11)
  • vauvoille (5)
  • vegaaninen (15)
←Edellinen: Vegaaninen bostonkakku
Seuraava: Jenni-tädin kakut→

Kommentit

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Pulputusta ja hapatusta

Leivontaa ja ruoanlaittoa hapanjuurella ja ilman


  • Instagram
  • Facebook
  • Sähköposti



1..,,.,.,.

×
Evästeet
Tämä sivusto käyttää evästeitä. Asetuksista voit valita tarkemmin, minkälaiset evästeet haluat sallia. Tutustu evästekäytäntöömme
Asetukset Kiellä kaikki Salli kaikki
Evästeet
Valitse minkälaiset evästeet haluat sallia. Valintasi tallennetaan 30 päiväksi. Tutustu evästekäytäntöömme
  • Välttämättömät
    Nämä evästeet eivät ole valinnaisia. Niitä tarvitaan, jotta sivusto voi toimia.
  • Tilastotiedot
    Voidaksemme parantaa sivuston toiminnallisuutta ja rakennetta sen perusteella kuinka sitä käytetään.
  • Kokemus
    Jotta sivustomme toimisi mahdollisimman hyvin vierailusi aikana. Jos et salli näitä evästeitä, osa toiminnallisuudesta ei tule olemaan käytettävissäsi sivustolla.
  • Markkinointi
    Jos jaat huomiosi ja toimesi sivustollamme, on todennäköisempää että näet sinulle räätälöityjä sisältöjä ja tarjouksia.
Tallenna Kiellä kaikki Salli kaikki