Tiedättekö sen tunteen kun päivän pikku herkkunen on saamatta ja ei jaksa lähteä kauppaan? Minä tiedän ja tällaisesta tilanteesta syntyi tämä resepti.
Tein nämä keksit sillä mitä kaapista löytyi joten keksien mausteena ovat kaurahiutaleet ja rusinat. Ne voisi halutessaan hyvin korvata esimerkiksi pähkinärouheella tai pilkotuilla kuivatuilla marjoilla tai hedelmillä. Myös pienet suklaapalat sopisivat varmasti oikein hyvin (mutta jos minulla olisi suklaata niin en varmaankaan leipoisi keksejä aamuyöllä vaan söisin sen suklaan).
Leipomisvinkeistä sen verran että olen löytänyt ratkaisun siihen, kuinka hankalaa siirapin mittaaminen on kun 72 % siirapista jumahtaa aina kiinni mittaan. Jos samalla mitalla nimittäin mittaa ensin öljyn ja sitten siirapin, siirappi ei jää juuri ollenkaan kiinni öljyiseen mittaan vaan tipahtaa kiltisti kulhoon. S’il vous plaît!
Jenni-tädin kakut
4 dl vehnäjauhoa
1 tl ruokasoodaa
ripaus suolaa
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
0,5 dl kaurahiutaleita
0,5 dl rusinoita
0,5 dl oliiviöljyä, itse tykkään käyttää ekstraneitsytoliiviöljyä
1,5 dl tummaa siirappia
Lämmitä uuni 180 asteeseen. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa, lisää siirappi ja oliiviöljy ja sekoita. Pyörittele taikinasta 8 palloa ja laita ne leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Paista 180 asteessa uunin keskitasolla 12 minuuttia.

Vähän kuin Hanna-tädin kakut mutta ei sinne päinkään.
Vastaa