Pulputusta ja hapatusta

Nopea roseehapanjuurisima

hapanjuuri, maidoton, makea, vegaaninen

Kauniinvärinen hapanjuurisima ehtii vielä vapuksi!

Vappuhan se taas lähestyy ja vaikka se toki on menettänyt merkitystään verrattuna opiskeluaikojen kreisibailausmaratoniin niin jotenkin sitä on mukava juhlistaa. Tippaleivät eivät ole niin makuuni, sima taas on, ja hapanjuuriharrastajana pyöräytin tietysti hapanjuurisiman. Itselleni tyypillisesti simaan täytyi tietysti tehdä omia muutoksia, ja kun pakkasessa sopivasti oli rasia vadelmia niin siitähän se ajatus sitten lähti. Kutsun tätä roseesimaksi koska miksipä en.

Kun käytän sitrushedelmien kuoren ruoaksi, pesen hedelmät (hajusteettomalla) tiskiaineella. En tiedä onko se fiksua mutta lähteepähän enimmät köhnät ja en ole huomannut mitään sivuvaikutuksia.

Simaan voi lisätä pullotusvaiheessa rusinoita jos siltä tuntuu, itse en nyt lisännyt. Siman voi myös siivilöidä joko pullotusvaiheessa tai ennen juomista jos vadelmat haluaa poistaa, itse en siivilöi koska hyviähän ne ovat.

Vadelmahapanjuurisima

3 sitruunaa, mielellään luomu-
3,5 litraa kylmää vettä
2,5 dl sokeria
4 dl fariinisokeria
1 pakastusrasiallinen vadelmia
1 rkl ruokittua aktiivista hapanjuurta

Pese sitruunat hyvin ja kuori ne ohuelti kuorimaveitsellä. Purista sitruunoista mehu. Laita litra vettä ja sitruunankuoret isoon kattilaan. Kiehauta, lisää sokeri ja fariinisokeri ja sekoittele kunnes sokeri sulaa. Anna jäähtyä.

Lisää loppu vesi, sitruunamehu ja mehun puristamisessa irronnut hedelmäliha, vadelmat ja hapanjuuri kattilaan, sekoita, laita kansi päälle ja nosta vuorokaudeksi tekeytymään lämpimään paikkaan. Vuorokauden kuluttua poista sitruunankuoret ja pullota patenttikorkkipulloihin. Laita pullojen korkit paikalleen mutta älä sulje niitä tiiviiksi korkinsulkumekanismilla. Anna tekeytyä huoneenlämmössä vuorokausi, sulje korkit kiinni asti ja anna tekeytyä vielä sen jälkeen jääkaapissa 1-2 vuorokautta. Availe välillä pullojen korkkeja etteivät ne räjähdä.

Pöydällä kaksi pullollista vadelmasimaa.

Vadelmista sima saa kauniin värin.

27.04.2025

Lisää reseptejä:

  • hapanjuuri (9)
  • maidoton (22)
  • makea (11)
  • suolainen (11)
  • vauvoille (5)
  • vegaaninen (15)
←Edellinen: Kätevän emännän papupata

Kommentit

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Pulputusta ja hapatusta

Leivontaa ja ruoanlaittoa hapanjuurella ja ilman


  • Instagram
  • Facebook
  • Sähköposti



1..,,.,.,.

×
Evästeet
Tämä sivusto käyttää evästeitä. Asetuksista voit valita tarkemmin, minkälaiset evästeet haluat sallia. Tutustu evästekäytäntöömme
Asetukset Kiellä kaikki Salli kaikki
Evästeet
Valitse minkälaiset evästeet haluat sallia. Valintasi tallennetaan 30 päiväksi. Tutustu evästekäytäntöömme
  • Välttämättömät
    Nämä evästeet eivät ole valinnaisia. Niitä tarvitaan, jotta sivusto voi toimia.
  • Tilastotiedot
    Voidaksemme parantaa sivuston toiminnallisuutta ja rakennetta sen perusteella kuinka sitä käytetään.
  • Kokemus
    Jotta sivustomme toimisi mahdollisimman hyvin vierailusi aikana. Jos et salli näitä evästeitä, osa toiminnallisuudesta ei tule olemaan käytettävissäsi sivustolla.
  • Markkinointi
    Jos jaat huomiosi ja toimesi sivustollamme, on todennäköisempää että näet sinulle räätälöityjä sisältöjä ja tarjouksia.
Tallenna Kiellä kaikki Salli kaikki