Hummus on hyvää myös piirakan täytteenä. Tähän reseptiin tulevan hummuksen voi tehdä itse tai ostaa kaupasta. Itse sain vision tyylikkäistä pitkistä porkkanasiivuista hummuspiirakassani mutta mikseipä tähän sopisi myös porkkanaraaste tai vaikka kesäkurpitsa. Noin muuten resepti on simppeli: vegaaninen, helppo ja pitkälle esivalmisteltava hyvänmakuinen suolainen piirakka.
Hummuskasvispiirakka
2,5 dl täysjyvävehnäjauhoa
2 ripausta suolaa
1 dl + 2 lurausta oliiviöljyä, itse tykkään käyttää ekstraneitsytoliiviöljyä
0,5 dl kylmää kaurajuomaa tai vettä
2 isoa porkkanaa
250 grammaa kirsikkatomaatteja
punasipuli
2 valkosipulinkynttä
1 tl kuivattua basilikaa
pippuria
chilirouhetta tai -jauhetta
3 dl hummusta
Sekoita ja liiskaa jauhoja, ripausta suolaa ja öljyä ruoansäilytysrasiassa kunnes lopputulos muistuttaa märkää hiekkaa. Lisää kaurajuoma tai vesi ja sekoita taikinaksi. Laita rasian kansi kiinni ja siirrä taikina jääkaappiin lepäämään mielellään yön yli.
Halkaise sipuli ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Kuori porkkanat ja höylää ne kuorimaveitsellä ohuiksi lastuiksi. Huuhtele kirsikkatomaatit. Kuori ja murskaa valkosipuli. Kuullota porkkanoita ja sipulia paistinpannussa öljyssä muutama minuutti. Lisää kokonaiset tomaatit, valkosipuli, pippuri, basilika, chili ja ripaus suolaa ja paistele vielä hetki.
Voitele piirakkavuoka öljyllä ja painele taikina vuokaan. Laita vuoka vielä jääkaappiin siksi aikaa kun uuni lämpenee 200 asteeseen. Esipaista piirakkapohjaa uunin alatasolla 10 minuuttia.
Levitä hummus piirakkapohjan päälle. Levitä hummuksen päälle kasvistäyte. Paista 200 asteessa uunin alatasolla kiertoilmalla 15 minuuttia, ilman kiertoilmaa hieman enemmän.

Mikäs sen kivempi kuin maukas suolainen piirakka.
Vastaa