Pulputusta ja hapatusta

Hummuskasvispiirakka

maidoton, suolainen, vegaaninen

Hummus on hyvää myös piirakan täytteenä. Tähän reseptiin tulevan hummuksen voi tehdä itse tai ostaa kaupasta. Itse sain vision tyylikkäistä pitkistä porkkanasiivuista hummuspiirakassani mutta mikseipä tähän sopisi myös porkkanaraaste tai vaikka kesäkurpitsa. Noin muuten resepti on simppeli: vegaaninen, helppo ja pitkälle esivalmisteltava hyvänmakuinen suolainen piirakka.

Hummuskasvispiirakka

2,5 dl täysjyvävehnäjauhoa
2 ripausta suolaa
1 dl + 2 lurausta oliiviöljyä, itse tykkään käyttää ekstraneitsytoliiviöljyä
0,5 dl kylmää kaurajuomaa tai vettä
2 isoa porkkanaa
250 grammaa kirsikkatomaatteja
punasipuli
2 valkosipulinkynttä
1 tl kuivattua basilikaa
pippuria
chilirouhetta tai -jauhetta
3 dl hummusta

Sekoita ja liiskaa jauhoja, ripausta suolaa ja öljyä ruoansäilytysrasiassa kunnes lopputulos muistuttaa märkää hiekkaa. Lisää kaurajuoma tai vesi ja sekoita taikinaksi. Laita rasian kansi kiinni ja siirrä taikina jääkaappiin lepäämään mielellään yön yli.

Halkaise sipuli ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Kuori porkkanat ja höylää ne kuorimaveitsellä ohuiksi lastuiksi. Huuhtele kirsikkatomaatit. Kuori ja murskaa valkosipuli. Kuullota porkkanoita ja sipulia paistinpannussa öljyssä muutama minuutti. Lisää kokonaiset tomaatit, valkosipuli, pippuri, basilika, chili ja ripaus suolaa ja paistele vielä hetki.

Voitele piirakkavuoka öljyllä ja painele taikina vuokaan. Laita vuoka vielä jääkaappiin siksi aikaa kun uuni lämpenee 200 asteeseen. Esipaista piirakkapohjaa uunin alatasolla 10 minuuttia.

Levitä hummus piirakkapohjan päälle. Levitä hummuksen päälle kasvistäyte. Paista 200 asteessa uunin alatasolla kiertoilmalla 15 minuuttia, ilman kiertoilmaa hieman enemmän.

Hummuskasvispiirakka pöydällä.

Mikäs sen kivempi kuin maukas suolainen piirakka.

13.03.2025

Lisää reseptejä:

  • hapanjuuri (9)
  • maidoton (22)
  • makea (11)
  • suolainen (11)
  • vauvoille (5)
  • vegaaninen (15)
←Edellinen: Hapanjuurimoniviljasämpylät joita ei tarvitse vaivata
Seuraava: Banana bread -täysjyvähapanjuurimuffinssit, jotka sopivat myös vauvoille→

Kommentit

Vastaus

  1. 13.03.2025
    Oikaisijan hummus ja linssihummus – Pulputusta ja hapatusta

    […] terveellistä ja vegaanista. Se sopii melkein mihin vain: dipiksi, leivän päälle, kastikkeeksi, piirakan täytteeksi… Valmista hummusta saa toki kaupasta mutta kaltaiseni kätevä emäntä haluaa ilman muuta […]

    Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Pulputusta ja hapatusta

Leivontaa ja ruoanlaittoa hapanjuurella ja ilman


  • Instagram
  • Facebook
  • Sähköposti



1..,,.,.,.

×
Evästeet
Tämä sivusto käyttää evästeitä. Asetuksista voit valita tarkemmin, minkälaiset evästeet haluat sallia. Tutustu evästekäytäntöömme
Asetukset Kiellä kaikki Salli kaikki
Evästeet
Valitse minkälaiset evästeet haluat sallia. Valintasi tallennetaan 30 päiväksi. Tutustu evästekäytäntöömme
  • Välttämättömät
    Nämä evästeet eivät ole valinnaisia. Niitä tarvitaan, jotta sivusto voi toimia.
  • Tilastotiedot
    Voidaksemme parantaa sivuston toiminnallisuutta ja rakennetta sen perusteella kuinka sitä käytetään.
  • Kokemus
    Jotta sivustomme toimisi mahdollisimman hyvin vierailusi aikana. Jos et salli näitä evästeitä, osa toiminnallisuudesta ei tule olemaan käytettävissäsi sivustolla.
  • Markkinointi
    Jos jaat huomiosi ja toimesi sivustollamme, on todennäköisempää että näet sinulle räätälöityjä sisältöjä ja tarjouksia.
Tallenna Kiellä kaikki Salli kaikki